BoekTweePuntNul

“Foursquare, Twitter, Prezi, Jing… Waar hééft iedereen het over?” Afgelopen zomer is op initiatief van Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff BoekTweePuntNul tot stand gekomen, een boek dat uitkomst biedt bij zulke vragen over 125 (!) verschillende webtools. 

 

Screen Shot 2014-02-05 at 16.22.28Via Twitter zag ik een berichtje voorbij komen met de vraag of er mensen wilden meehelpen aan een bijzonder project. Dit klonk interessant!

Op de website www.boektweepuntnul.nl vond ik een lijst met onderwerpen, waarbij het de bedoeling was dat je je naam achter het onderwerp zou zetten waar jij een uitleg over wilde schrijven. Binnen een dag hadden zich al 65 auteurs gemeld en waren de tools waar ik het meest mee werk inmiddels bezet.

Gelukkig bestond de mogelijkheid om ook zelf onderwerpen aan te dragen, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt toen ik Go!Animate tegenkwam.   Inmiddels bestaat BoekTweePuntNul uit 125 onderwerpen, waaraan 125 co-auteurs een bijdrage hebben geleverd. Ook mijn uitleg over Go!Animate is te vinden in het boek, dat dit najaar uit zal komen.

Ik ben er trots op dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan dit bijzondere project!