Uitwisselbijeenkomst Melanchthon Business School

Op Melanchthon Business School in Lansingerland heeft LearnOn een training Kleppen Dicht – Effectief leren met ICT verzorgd. Het traject werd afgesloten met een uitwisselbijeenkomst, waarin de deelnemende docenten aan hun collega’s de opbrengsten lieten zien.

IMG_4128
Experimenteren met het greenscreen.

De leerlingen van leerjaar 1 op Melanchthon Business school werken met een iPad. Docenten die lesgeven aan deze brugklasleerlingen hebben in de vier trainingsbijeenkomsten met elkaar de mogelijkheden van de iPad ontdekt en verkend.

Tijdens de afsluitende mini-conferentie hebben de deelnemers hun collega’s voorbeelden laten zien van manieren waarop zij de iPad in de les inzetten.

Er kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod, zoals het maken van een historische film met behulp van een greenscreen, een kritische discussie rondom van het materiaal van de uitgeverijen, het verrijken van YouTube filmpjes met kijkvragen via Zaption en het leren leren op de iPad via Quizlet.

Beide partijen waren enthousiast over de opbrengst van de middag.
De docenten hebben na afloop van de scholing een certificaat ontvangen dat ze kunnen gebruiken voor het lerarenregister.

De komende periode gaat het cluster Melanchthon vmbo Lansingerland verder inzetten op het zelf ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. Daarnaast volgen enkele docenten een train-de-trainer opleiding, zodat zij hun collega’s kunnen inspireren en begeleiden bij de inzet van ICT in hun onderwijs.

Dit bericht is in de nieuwsbrief van het CVO, de stichting waar Melanchthon Business School onder valt, verschenen.