Het begint met een idee..

Veel docenten kennen inmiddels het filmpje van Sir Ken Robinson “Changing Education Paradigms” waarin hij vertelt over de veranderingen die nodig zijn in het onderwijs. Ken je het filmpje niet, ga dan zeker even kijken!

De video is inmiddels vele malen bekeken op YouTube, wat niet alleen te danken is aan de boodschap, maar ook aan de creatieve manier van presenteren. Tijdens het verhaal van Sir Ken Robinson zie je een hand in beeld die tekent wat er verteld wordt. Een leuke manier om betrokken te raken bij de inhoud.

Voor de niet zo getalenteerde tekenaars onder ons is Moovly een toepassing waarmee je zelf zo’n interactieve animatie kunt maken. Je begint met een wit scherm, waar je plaatjes en tekst aan toevoegt. Je kunt ervoor kiezen om een hand jouw tekst te laten schrijven of om jouw plaatje te laten tekenen. Naast de standaard plaatjes kan je ook eigen afbeeldingen gebruiken. Deze kunnen niet met de hand getekend worden, maar er zijn andere effecten die je er wel op kunt toepassen. Spreek jouw verhaal in bij de animatie en voeg de geluidsclip toe. De filmpjes zijn eenvoudig te delen via YouTube of Facebook.

N.B. De spelfout in het filmpje is ontdekt. Zie jij ‘m ook?

Moovly is een online programma.
Je hebt een account nodig om een filmpje te maken.
Het is gratis te gebruiken.