Marieke Simonis

Leren maakt een groot deel uit van ons leven. Dan kan het maar beter leuk zijn!

Tijdens mijn studie Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht specialiseerde ik me in het geven van trainingen en het begeleiden van groepen. Ik merkte dat ik gevoel had voor het geven van trainingen en besloot op dit pad verder te gaan. Daarom bleef ik ook na mijn studie een tijdje actief betrokken bij het geven van onderwijs aan deze universiteit.

In de jaren die volgden kreeg ik de kans om me bij verschillende bedrijven verder te ontwikkelen als trainer en adviseur. Zo kwam ik erachter hoe makkelijk het is om samen het leren (weer) leuk te maken. Ook ontdekte ik hoe ik ervoor kon zorgen dat docenten zelf plezier kregen in het zich eigen maken van (ICT-gerelateerde) materie. Na drie leerzame jaren bij itslearning NL stond ik voor de keuze om binnen dat bedrijf verder te gaan of als ZZP’er mijn eigen koers te bepalen. Vol overtuiging koos ik voor zelfstandig ondernemerschap. Dit maakte het namelijk mogelijk om onafhankelijke begeleiding aan te bieden, aangezien ik niet meer verbonden was aan een merk of product. Die zelfstandigheid beviel mij prima, maar alleen werken is niets voor mij. Dus zocht ik de samenwerking met andere professionals op.

Begin 2012 verbond ik mij aan The Crowd NL. Dat is een netwerk voor onderwijsprofessionals die de regie voor een leven lang leren in eigen hand willen houden en samen willen werken aan inspirerend onderwijs voor de toekomst. Datzelfde jaar ontstond een bijzondere samenwerking met Michel van Ast en Willem Denijs tijdens het ontwikkelen van het Kleppen Dicht! traject: een traject gericht op het combineren van activerende werkvormen met online toepassingen. 

In 2014 is ons samenwerkingsverband uitgebreid met Patricia van Slobbe in de vorm van Samenscholen met PIM. PIM is een klein collectief van enthousiaste onderwijsondernemers met een passie voor leren en een drive om met elkaar, met docenten, met schoolleiders en met leerlingen onderwijs nóg beter te maken.

Met mij haalt u een ervaren en enthousiaste trainer / adviseur in huis, die technologieën helder kan uitleggen en in die uitleg een goede koppeling weet te maken naar de onderwijspraktijk. In de afgelopen jaren heb ik hier talloze ideeën en voorbeelden over kunnen verzamelen en heb ik veel docenten wegwijs gemaakt in de (didactische) mogelijkheden op het raakvlak van Onderwijs en ICT. Elke keer weer vind ik het fantastisch om te zien hoe docenten zelf de kracht van activerende werkvormen ervaren en samen ideeën ontwikkelen om deze werkvormen vol vertrouwen in de eigen lessen in te zetten. Er zijn zo veel mooie toepassingen die het onderwijs goed kunnen ondersteunen. Mijn doel is om samen met u te zoeken naar de juiste oplossing voor uw school waardoor het onderwijs nóg boeiender, uitdagender en interessanter wordt. Dan loopt iedereen nog jaren met plezier het klaslokaal in!